Lilková musaka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Terxes

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks lilek
    • 1
      ks cibule
    • 50
      g mleté maso - míchané
    • 100
      g rajčata
    • sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,3
      hrnek voda
    • 1
      lžíce máslo
    • 0,4
      hrnek slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tento recept mám z turecké kuchařky, kterou jsem koupila přímo v Istanbulu. Pokud máte rádi lilky stejně jako já, tak si tento recept zamilujete.
2
Příprava:
3
Ukrojíme stopky lilků a oloupeme je. Nakrájíme lilky tak, aby byly 1/2 cm tlusté. Posypeme je lžičkou soli a necháme 30 min. odležet. Oloupeme a nakrájíme cibuli.
4
Rozehřejme na pánvi máslo a poté přidáme cibuli, kterou restujeme 3 minuty a poté přidáme mleté maso. Po pěti minutách neustálého míchání přidáme nakrájená rajčata, sůl a pepř. Tuto směs vaříme 20 minut.
5
Mezitím umyjeme a vysušíme lilky, které následně osmahneme na pánvi se slunečnicovým olejem. Lilky by měly získat takovou mírně nazlátlou barvičku. Následně je položíme na papírový ubrousek, abychom vysušili přebytečný olej.
6
Na dno plechu vedle sebe naskládáme polovinu lilků a doprostřed dáme mleté maso. Zbytek lilků naskládáme přes mleté maso a přes celý pokrm ještě naskládáme nakrájené rajče na plátky. Přidáme vodu a pečeme v mírně rozehřáté troubě 25-30 minut.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.