Lázeňský koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: k.spageta

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g hera
  • Náplň
    • jablka
    • 2
      ks pudinkový prášek vanilkový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, vejce a Hery si připravíme těsto, které rozdělíme na dvě půlky.
2
První část těsta rozválíme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Na to rozprostřeme náplň tak, aby u okrajů zůstalo místo asi půl centimetru. Nyní si rozválíme druhou polovinu těsta, kterou opatrně položíme na jablečnou náplň. Kraje k sobě pevně přitiskneme, aby jablíčka v troubě nevytekla.
3
Pečeme na 120°C asi 30-45 minut. Před servírováním posypte moučkovým cukrem.
4
Náplň: Jablíčka si oloupeme a odstraníme jádřince. Nakrájíme na kousky, dáme do mísy a smícháme s oběma pudinkovými prášky. Pokud máte jablka kyselá, můžete přidat cukr (my nesladíme). A pokud jsou jablka naopak mdlá, můžete zakápnout citronovou šťávou.
5
Pozn.: Těsto se dost trhá, proto je vhodné ho při přenášení na plech přeložit.

Komentáře k receptu

  • Zdravě
    Zdravě |

    2. 9. 2013 20:50

    S kostkou tuku určitě :-D , dort to taky není, ale duplikát určitě, ikdyž je ubráno pár gramů z ingrediencí.

  • Markéta
    Markéta |

    2. 9. 2013 06:32

    Recept se jmenuje koláč od Alice, peču ho často už několik roků.