Kyselá omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej nebo sádlo
    • mléko
    • 2
      ks brambory vařené
    • 2
      ks vejce natvrdo
    • 2
      ks ostravská klobása
    • 100
      g nákládané žampiony
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      g bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 3
      ks pepř celý
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z hladké mouky a oleje (nebo sádla) uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme do zhoustnutí, potom ještě povaříme asi 15 minut s bobkovým listem, 3 zrnkami pepře, 3 kuličkami nového koření. Brambory, vajíčka a klobásy nakrájíme na větší kostky, žampiony pokrájíme na plátky a vše dáme do omáčky a ještě 5 minut povaříme. Vmícháme smetanu, osolíme, okyselíme, případně dochutíme cukrem.

Komentáře k receptu

  • Mila
    Mila |

    28. 11. 2006 23:59

    Polivka nebo omacka, neni to snad jedno. Je to velka basta a to je nejdulezitejsi :)

  • G.L.
    G.L. |

    10. 8. 2006 08:55

    tento recept znám od babičky a je to polévka!!!!!

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    9. 8. 2006 13:38

    Není to polévka, je to jednoduché hlavní jídlo, u nás oblíbené.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    9. 8. 2006 12:36

    an: myslím,že záleží jak moc jíšku poředíte,respektive na jakou hustotu.A co navíc,možná i jako polévka-taková obměna kulajdy by to nemuselo být špatné..o))Nějak mě tak napadlo,že bych tam přidala trochu kys.zelí..o))

  • an
    an |

    9. 8. 2006 12:30

    není to spíše polévka?

  • Anonym
    Anonym |

    8. 8. 2006 12:17

    Teda nevím, ale kulajda je snad trochu něco jiného, ne ?

  • Anonym
    Anonym |

    8. 8. 2006 09:47

    Bez klobásy by to byla hustší kulajda

Abecední seznam: