Kuřecí slast

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: blikni

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí maso prsa
    • 2
      lžíce tatarská omáčka nebo bílý jogurt
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • 1
      lžička zázvor mletý
    • 1
      lžíce med
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule malá
    • rýže
    • 2
      dl vývar nebo bujon
    • ananas čerstvý nebo kompotovaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme olej, nakrátý česnek, med, tatarku, zázvor a necháme odležet v chladu. Propereme rýži, nadrobno pokrájíme cibuli, smícháme s kuřetem a vše dáme do zapékací mísy. Přilijeme vývar, vše musí plavat, na vrch dáme kostky ananasu a upečeme v troubě, dokud nebude vše měkké (cca 30 - 40 minut).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • K.K.
    K.K. |

    8. 11. 2014 13:41

    Nám chutnalo, dělali jsme s jogurtem asi z dvojnásobného množství. Na dva hrnky rýže dva hrnky vody (ale asi záleží i na rýži). Jinak bych do pekáčku rýži dávala pod maso.

  • Eva Hromádka
    Eva Hromádka |

    9. 3. 2009 20:40

    Měla jsem připravený asi půllitrový hrnek vývaru a při zalití směsi v pekáči mi ještě zhruba půlka vývaru zbyla. A přesto byla rýže měkká. Ale vždy dávám při dušení rýže tekutiny tak na prst nad rýži. Ale vařím od oka, klidně si množství upravte dle vašich zkušeností.

  • Gábina H
    Gábina H |

    9. 3. 2009 09:55

    Recept vypadá zajímavě, ale chci se zeptat, jestli není málo jen 2 dl tekutiny na celý hrnek rýže. Já normálně dávám 1,5 tekutiny na jeden hrnek, ale do trouby bych dala asi 2 hrnky vody.