Kuřecí prsa v jogurtu s pečenou bramborou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks kuřecí prsa
    • 3
      ks brambory větší
    • 1
      ks bílý jogurt velký selský
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • pažitka
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      plátek máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř drcený
  • Česnekový dip na bramboru
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      kelímek zakysaná smetana může být i bílý jogurt
    • 1
      špetka pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu si zapneme na 220 stupňů.
2
Každou bramboru si společně s tymiánem a trochou soli zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby. Brambory pečeme cca 45 minut do změknutí.
3
Kuřecí prsa si omyjeme, očistíme a rozkrojíme na plátky. Lehce osolíme, opepříme, přidáme sušené oregáno a bazalku a celé potřeme bílým jogurtem. Zabalíme do alobalu (2 vrstvy) a dáme péct na 20-25 minut do trouby. Po 15 minutách alobal rozděláme a dáme na kuřecí prso ždibek másla a již necháme otevřené.
4
Mezitím si připravíme česnekový dip na bramboru. Do misky si dáme bílý jogurt (můžeme použít i zakysanou smetanu), prolisujeme česnek, opepříme, promícháme a dáme vychladit.
5
Brambory si rozbalíme a střed zmáčkneme a uděláme důlek. Do něj dáme česnekový dip a posypeme pažitkou.
6
Kuřecí maso si dáme na talíř k bramboře a polijeme vypečenou šťávou z alobalu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: