Kuře na debrecínském zelí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kuřecí stehna nebo čtvrtky
    • 300
      g kysané zelí okapané
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce rajský protlak plná
    • 2
      lžička cukr krupice cca
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks debrecínské párky nebo jedna debrecínská klobása
    • 2
      plátek máslo
    • koření na kuře - není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme okapané zelí, na klínky pokrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, plnější lžíci protlaku, cca dvě lžíce vody, cukr a na kolečka pokrájené debrecínské párky nebo klobásu. Vše promícháme a na zelí položíme osolená stehna nebo čtvrtky, na které položíme po plátku másla a které během pečení můžeme dokořenit dle chuti kmínem nebo kořenící směsí na kuře. Pokud budeme dělat pro větší počet strávníků, můžeme rozporcovat celé kuře a přidat na surovinách v zelné debrecínské směsi.
2
Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů, pod poklopem, cca 50 minut. Pak odklopíme, dle potřeby můžeme trochu podlít, stehna přelijeme šťávou a dopečeme maso dozlatova a do křupavé kůrčičky.
3
Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem nebo noky.
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: