Kuře Adobo

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      kg kuřecí čtvrtky
    • 210
      ml sojová omáčka
    • 100
      ml bílý vinný ocet
    • 2
      lžíce pepř drcený
    • 3
      lžíce worcestrová omáčka
    • 2
      lžíce cukr
    • česnek (palice)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí čtvrtky omyjeme a na rozpáleném olivovém oleji rychle na pánvi osmahneme, aby zhnědla kůrka. Přidáme ocet, sojovou omáčku, worchester, cukr, pepř, na jemno nasekaný česnek (můzeme i více než 1 palici), 4-5 bobkových lístků, a zalejeme 230 ml vody.
2
Přikryjeme a bez míchání 30 minut vaříme. Poté vše promícháme a zvolna pokračujeme ve vaření. Dle potřeby promícháme (cca každých 5 min). Můžeme přidat česnek, pepř a sůl dle chuti. Pokud se Vám zdá šťáva naopak moc slaná, přidejte trochu vody (každá sojová omáčka chutná jinak). Když maso dostatečně změkne a skoro začne odpadávat od kosti, přidáme mouku na zahuštění a necháme odležet. Podáváme s rýží. Jednoduchý a výborný recept!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.