Krupicové řezy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g hera
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Krupičná směs
    • 0,5
      l mléko
    • 5
      lžíce dětská krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Na vrch
    • 4
      ks jablka sladší, velká
    • 1
      hrst rozinky spařené
    • 1
      hrst nasekané ořechy vlašské
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • citron z půlky citronu
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce cukr
    • kokosová drobenka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ze surovin zpracujeme tuhé těsto a dáme ho na půl hodiny do ledničky.
2
Mezitím uvaříme hustou krupičnou kaši a necháme vychladit. Poté přidáme 1 vejce. Plech z vyšším okrajem vymažeme máslem a dáme do něj těsto, na těsto krupičnou směs, na ni nastrouhaná jablka smíchaná s cukrem, skořicí, kůrou a šťávou z citronu, rozinkami a ořechy. Tvaroh smícháme s cukrem a vejcem a nerovnoměrně jím pocákáme jablka, zasypeme kokosovou drobenkou a pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu

  • Ludmila Kubáčková
    Ludmila Kubáčková |

    23. 3. 2009 16:49

    Včera jsme ji vyzkoušeli a CHUTNÁ. Jen ji doporučuji dělat když děti chtějí k večeři krupicovou kaši- udělat ji víc i na buchtu neb špinavého nádobí je opravdu dost :o)

  • PAJA
    PAJA |

    6. 6. 2007 16:17

    Jaké by to bylo s jahodama?Já myslím,že dobré.Musí se to vyzkoušet.Určite to za tu dobrotu stojí.

  • Magda
    Magda |

    6. 6. 2007 10:57

    Docela dobrá. Do krupice nebylo potřeba dávat víc cukru než je uvedeno v receptu.Zkoušela jsem s jablky a tvarohem jak je uvedeno v receptu, ale možná jen s nějakým ovocem by bylo lepší. Buchta má jednu velkou vadu - moc špinavýho nádobí .

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    12. 2. 2007 08:38

    Dělala jsem ji o víkendu. Byla výborná, i když trochu víc pracná. Do krupice jsem dala více cukru a posypku klasickou.

  • engliš
    engliš |

    21. 1. 2007 12:28

    já také :udělám klasickou drobenku a do ní přidám-když dělám drobenku na klasický plech tak 3 lžíce kokosu a když se mi zdá příliš suchá,kápnu do ní trochu mléka

  • Alena
    Alena |

    21. 1. 2007 10:28

    Kokosovou drobenku dfělám jako klasickou, jen do ní navíc vmíchám kokos?

  • Jitulka
    Jitulka |

    19. 1. 2007 22:57

    To zní zajímavě, krupicovou kašičku miluju, určitě vyzkoušíme :)

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    19. 1. 2007 19:42

    Už když jsem četla název, pomyslela jsem si, že by Markéta - a ejhle, nespletla jsem se. Dávám do oblíbených.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: