Krtkův dort - dobrý korpus

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pafca

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1,5
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce pudinkový prášek vanilkový
    • 2
      lžíce kakao holandské - množství podle chuti
  • Krém
    • 400
      g měkký tvaroh homogenizovaný
    • 500
      ml smetana ke šlehání min. 31 % tuku
    • 6
      lžíce moučkový cukr množství cukru dle chuti
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrnek hořká čokoláda opět množství dle chuti
    • 2
      balíček ztužovač šlehačky pokud použijete kvalitní šlehačku a homogenizovaný tvaroh není potřeba
  • Ovoce
    • 5
      ks banány množství podle velikosti banánů

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dávkování: 1 hrneček = 200 ml; 1 lžíce = vrchovatá polévková lžíce
2
V jedné míse si připravíme sypkou směs - smícháme mouku, kakao, kypřící prášek a vanilkový pudinkový prášek.
3
V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a nakonec vlažné mléko. Poté do této tekuté části postupně přimícháváme sypkou směs. Nakonec ušleháme z bílku tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. (Pokud nám zbyly z přípravy nějakého pokrmu bílky, můžeme je použít, korpus bude nadýchanější.)
4
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (používám formu o průměru 23 cm).
5
Prvních 10 minut pečeme na 180°C, poté stáhneme na 150°C a pomalu dopékáme cca 30 minut.
6
Po vychladnutí korpus vydlabeme (cca 1 cm od okraje, 1 až 1,5 cm do hloubky - podle výšky korpusu). Vydlabanou část korpusu rozdrobíme a necháme stranou na dokončení dortu. Na vydlabaný korpus poklademe podélně rozpůlené banány.
7
Připravíme si krém. V míse vyšleháme tvaroh s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme do tuha vyšlehanou smetanu (do které jsme případně přidali ztužovač) a vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu. (Do krému můžeme přidat banánové aroma).
8
Takto připravený krém naneseme na korpus s banány - snažíme se vytvořit kopeček jako krtinec. Vytvarovaný dort posypeme rozdrobeným korpusem a lehce drobky korpusu ke krému přitlačíme.
9
Hotový dort dáme řádně vychladit do lednice.

Komentáře k receptu

  • pafca
    pafca |

    2. 2. 2014 07:48

    Dobrý den, vkládala jsem recept poprvé a zobrazily se tam ingredience, které se při vybírání zařadily do kolonky nenalezené. Takže řádku "Ingredience" si prosím nevšímejte, je tam navíc. Za což se omlouvám. Je možné ho nějak vymazat?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: