Krtkův dort - dobrý korpus

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pafca

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 1,5
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek olej
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce pudinkový prášek vanilkový
    • 2
      lžíce kakao holandské - množství podle chuti
  • Krém
    • 400
      g měkký tvaroh homogenizovaný
    • 500
      ml smetana ke šlehání min. 31 % tuku
    • 6
      lžíce moučkový cukr množství cukru dle chuti
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrnek hořká čokoláda opět množství dle chuti
    • 2
      balíček ztužovač šlehačky pokud použijete kvalitní šlehačku a homogenizovaný tvaroh není potřeba
  • Ovoce
    • 5
      ks banány množství podle velikosti banánů

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dávkování: 1 hrneček = 200 ml; 1 lžíce = vrchovatá polévková lžíce
2
V jedné míse si připravíme sypkou směs - smícháme mouku, kakao, kypřící prášek a vanilkový pudinkový prášek.
3
V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej a nakonec vlažné mléko. Poté do této tekuté části postupně přimícháváme sypkou směs. Nakonec ušleháme z bílku tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. (Pokud nám zbyly z přípravy nějakého pokrmu bílky, můžeme je použít, korpus bude nadýchanější.)
4
Těsto vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (používám formu o průměru 23 cm).
5
Prvních 10 minut pečeme na 180°C, poté stáhneme na 150°C a pomalu dopékáme cca 30 minut.
6
Po vychladnutí korpus vydlabeme (cca 1 cm od okraje, 1 až 1,5 cm do hloubky - podle výšky korpusu). Vydlabanou část korpusu rozdrobíme a necháme stranou na dokončení dortu. Na vydlabaný korpus poklademe podélně rozpůlené banány.
7
Připravíme si krém. V míse vyšleháme tvaroh s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme do tuha vyšlehanou smetanu (do které jsme případně přidali ztužovač) a vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu. (Do krému můžeme přidat banánové aroma).
8
Takto připravený krém naneseme na korpus s banány - snažíme se vytvořit kopeček jako krtinec. Vytvarovaný dort posypeme rozdrobeným korpusem a lehce drobky korpusu ke krému přitlačíme.
9
Hotový dort dáme řádně vychladit do lednice.

Komentáře k receptu

  • pafca
    pafca |

    2. 2. 2014 07:48

    Dobrý den, vkládala jsem recept poprvé a zobrazily se tam ingredience, které se při vybírání zařadily do kolonky nenalezené. Takže řádku "Ingredience" si prosím nevšímejte, je tam navíc. Za což se omlouvám. Je možné ho nějak vymazat?