Krkovice plněná kysaným zelím

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g vepřová krkovice
    • 500
      g kysané zelí
    • 200
      g slanina
    • 100
      ml pivo
    • 100
      ml olej
    • 1
      stroužek česnek
    • mletý kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • 8
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krkovici nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a prokrojíme do nich kapsu. Krkovici zlehka naklepeme a dáme pozor, abychom ji nepotrhali. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí (na 1 porci 1 lžíci). Plníme plátkem slaniny a odkapaným kysaným zelím, ochutíme drceným kmínem, který vpracujeme do masa. Pěkně stáhneme, můžeme sepnout špejlí, osolíme, opepříme. Rozdrcený nebo najemno nasekaný česnek smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem, vše dobře rozmícháme. Do marinády vložíme maso a necháme marinovat ideálně 12 hodin. Pečeme na grilu nebo v troubě.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.