Křenová omáčka s jablky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      lžíce strouhaný křen
    • 1
      ks jablka (Vinné chuti)
    • 1
      ks vejce (Natvrdo)
    • 0,5
      sklenice zakysaná smetana
    • 1
      lžíce citronová šťáva
  • Na ozdobu
    • 2
      ks citron
    • červená paprika
    • snítka kopru

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablko omyjeme, oloupeme, najemno nastrouháme a pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědlo. vejce oloupeme a vyjmeme žloutek. Bílek nakrájíme a smícháme se strouhaným křenem. Žloutek rozetřeme, vmícháme smetanu, osolíme, přidáme křen a jablko. Vše promícháme, přikryjeme pokličkou a vychladíme. Hotovou omáčku můžeme ozdobit kolečkem citronu, proužkem papriky a koprem. Omáčku podáváme ke studeným pokrmům z masa a uzenin nebo k vejcím natvrdo.

Komentáře k receptu

  • Pavel
    Pavel |

    2. 2. 2014 22:40

    Mně to zaujalo, jenom si myslím že v 21 století se množství smetany neudává ve sklenicích, ale v decilitrech, případně jiných jednotkách SI.

  • Gábina H
    Gábina H |

    17. 12. 2008 11:28

    Krásné foto