Očištěný křen nakrájíme na kolečka a rozmixujeme s 2 dcl převařené vody, 1 dcl oleje, lžící cukru, lžící octa a lžičkou soli. Vytvořenou kaši plníme do malých skleniček od přesnídávek (z množství jsou 3 a půl sklenky) a uložíme do lednice, kde nám tato směs vydrží až 1 rok.
2
Podáváme ke všemu k čemu se to hodí dle Vaší chuti, nejlépe k masu.
Nejlepší křen ! Dělám ho podle tohoto receptu pravidelně každý rok z několika kilo čerstvě nakopaného křenu a je to fakt lahoda! Každý, komu jsem dal ochutnat mi říká, že je to nejlepší křen, který kdy jedl ! V lednici vydrží bez problému velmi dlouho, ačkoliv se nesterilizuje. Díky za skvělý recept !
žabák
|2. 10. 2014 10:34
Bude to dobrý to je mi jasný,teď jsemdomixoval česnek s olejem,lepší jak s nějakou solí a jdu na křen .)
betysek
|15. 6. 2014 20:09
vážně výborná věc :-) . Myslím,že rok nám v lednici určitě nezůstane. Ještě jsme to vylepšili lžící medu. Delikatesa.
vojta
|10. 10. 2011 16:27
dostal jsem vzorek od kamaráda a recept, teď to koštuju a nemá to chybu!
Teď jsem to dodělal a sebe taky. Je nějaký recept na to, jak si přitom nevypálit nos a oči?
Jaroslava Oumarová
|6. 11. 2006 13:52
Zkuste svrchu zakápnout octem. Kyselé prostředí by mělo oxidaci alespoň částečně zabránit.
Věra
|6. 11. 2006 12:19
Je pravda, že křen , nahoře pod víčkem trochu šedne, (tomu se asi nezabrání) ale na chuti nic neztratí. nenechávejte dlouho bez víčka a hned jak si vezmete potřebné množství, zavíčkujte a šup s tím zpátky do lednice.
Radka K.
|6. 11. 2006 10:57
Výborný recept. Prosím o radu, jak mám zabránit tomu, aby křen zvrchu netmavl (šedne). Děkuji