Křen do skleničky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g křen
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 2
      dl voda
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěný křen nakrájíme na kolečka a rozmixujeme s 2 dcl převařené vody, 1 dcl oleje, lžící cukru, lžící octa a lžičkou soli. Vytvořenou kaši plníme do malých skleniček od přesnídávek (z množství jsou 3 a půl sklenky) a uložíme do lednice, kde nám tato směs vydrží až 1 rok.
2
Podáváme ke všemu k čemu se to hodí dle Vaší chuti, nejlépe k masu.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • David
    David |

    1. 11. 2014 15:57

    Nejlepší křen ! Dělám ho podle tohoto receptu pravidelně každý rok z několika kilo čerstvě nakopaného křenu a je to fakt lahoda! Každý, komu jsem dal ochutnat mi říká, že je to nejlepší křen, který kdy jedl ! V lednici vydrží bez problému velmi dlouho, ačkoliv se nesterilizuje. Díky za skvělý recept !

  • žabák
    žabák |

    2. 10. 2014 10:34

    Bude to dobrý to je mi jasný,teď jsemdomixoval česnek s olejem,lepší jak s nějakou solí a jdu na křen .)

  • betysek
    betysek |

    15. 6. 2014 20:09

    vážně výborná věc :-) . Myslím,že rok nám v lednici určitě nezůstane. Ještě jsme to vylepšili lžící medu. Delikatesa.

  • vojta
    vojta |

    10. 10. 2011 16:27

    dostal jsem vzorek od kamaráda a recept, teď to koštuju a nemá to chybu!

  • Idi
    Idi |

    15. 8. 2011 17:10

    Výborný!! Má to říz, kam se hrabou ty prodávané.

  • PajaP ***
    PajaP *** |

    9. 10. 2009 20:13

    No, je to proste siiiiiila, ale suprova:-)))

  • Kája *
    Kája * |

    30. 10. 2008 20:15

    Zkuste Milane potápěčské brýle :-)

  • Milan Daniel
    Milan Daniel |

    30. 10. 2008 19:27

    Teď jsem to dodělal a sebe taky. Je nějaký recept na to, jak si přitom nevypálit nos a oči?

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    6. 11. 2006 13:52

    Zkuste svrchu zakápnout octem. Kyselé prostředí by mělo oxidaci alespoň částečně zabránit.

  • Věra
    Věra |

    6. 11. 2006 12:19

    Je pravda, že křen , nahoře pod víčkem trochu šedne, (tomu se asi nezabrání) ale na chuti nic neztratí. nenechávejte dlouho bez víčka a hned jak si vezmete potřebné množství, zavíčkujte a šup s tím zpátky do lednice.

  • Radka K.
    Radka K. |

    6. 11. 2006 10:57

    Výborný recept. Prosím o radu, jak mám zabránit tomu, aby křen zvrchu netmavl (šedne). Děkuji

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    23. 10. 2006 11:30

    zůstane ostrý i po delší době?

  • Šárka
    Šárka |

    22. 10. 2006 22:06

    Je výborný!