Královské řezy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr
    • 250
      g tuk
    • 4
      ks vejce
    • 0,8
      ks prášek do pečiva
    • 10
      ks jablka (Oloupané)
    • 1
      lžíce skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, cukru, prášku do pečiva, tuku a žloutků vypracujeme tuhé těsto. 1/3 uložíme do ledničky a zbylé dvě třetiny rozválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto nastrouháme oloupaná jablka, posypeme skořicí s cukrem a případně ořechy nebo kokosem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, kterým jablka potřeme. Navrch nastrouháme 1/3 těsta z ledničky. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 45 min. Doporučuji nechat jeden den odležet koláč je pak vláčný.<BR>

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    11. 11. 2004 11:36

    Jsou to hraběnčiny řezy a ještě chybí to, že se bílek ušlehá s asi 150g moučkového cukru. Myslím, že bílek bez cukru by nebylo moc dobrý..

  • Anonym
    Anonym |

    11. 11. 2004 10:58

    To jsou Hraběnčiny řezy.