Královská pečeně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,2
      kg vepřové maso karé
    • 6
      ks šalotka
    • 40
      g máslo
    • 2
      ks citron
    • 1
      sklenice bílé víno - suché
    • 2
      lžíce kapary
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      svazek petržel malý
    • sůl
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Do misky vložíme nadrobno nakrájené kapary,změklé máslo, jemně nasekanou petrželku, plnotučnou hořčici, přidáme šťávu z jednoho citronu a směs dobře promícháme.
2
2. Omyté a osušené maso osolíme, potřeme ze všech stran připravenou směsí a vložíme do pekáče.
3
3. Zbylý citron dobře omyjeme,narájíme spolu s oloupanými šalotkami na kolečka a přidáme k masu v pekáči.
4
4. Maso podlijeme bílím vínem,pekáč zakryjeme,vložíme do trouby vyhřáte na 180°C
5
a pečeme 40 minut.
6
5. Pak pekáč odkryjeme, zvýšíme teplotu na 200°C a dále pečeme za občasného podlití vodou dalších 40 minut. Hotovou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.