Králík po hájecku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • králík 1
    • mrkev 1 větší
    • 3
      ks paprika
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule nebo pórek
    • 5
      ks špekáček
    • 50
      g anglická slanina
    • nové koření 10 kuliček
    • pepř mletý 10 kuliček
    • sůl
    • 2
      dl voda na podlití

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Odblaněného a naporcovaného králíka osolíme, dáme na pekáč. Na kousky nakrájíme shora uvedenou zeleninu, špekáčky rozkrojíme na 4 díly a s plátky anglické slaniny vše poklademe na maso. Prosypeme kořením a podlijeme vodou. V mírnější troubě (160 °C) dusíme pod pokličkou cca 1 hodinu. Po odklopení, případně můžeme opět trochu podlít (podle uvážení, kolik kdo chce šťávy) a bez pokrytí dopečeme do zlatova.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    4. 11. 2007 14:09

    Maso se zeleninou můžu. Jen jsem místo špekáčků dala točený salám /byl doma/. Dala jsem ho o trošku méně, než je psáno v receptu. Překvapilo mne, ale jak je ten salám v tom dobrý. Jako přílohu jsme měli těstoviny. Díky za fajn recept.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    5. 8. 2006 09:12

    Zdenička, ale tá slanina dá tomu inú príchuť. Radšej by som dala menej špekáčikov.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    13. 7. 2006 06:14

    Výborné,akorát jsem vynechala slaninu.Špekáčky se mi zdají dost tučné.Dobré je to s rýží a určitě by to šlo i s bramborami.Dávám 1.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 6. 2006 13:44

    Tak som králika v nedeľu urobila a bol neskutočne dobrý, len tú mrkvu som vynechala ( ja varenú mrkvu nejem : o ). Dokonca sme sa prežrali...Za 1*******

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 4. 2006 14:03

    Mrkvu asi vynechám, ale inak je to fajn recept. Vyskúšam a napíšem : )