Kotlety pečené na kysaném zelí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: zujali

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 100
      ml olej
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks klobása
    • 4
      stroužek česnek
    • 700
      g bílé zelí
    • 700
      g brambory
    • 100
      g máslo
    • kmín (dle chuti)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety nejdřív z obou stran naklepejte, osolte a okořeňte. Já jsem použila černý mletý pepř, skvěle se ale hodí určitě i sladká paprika, grilovací koření nebo směs na vepřové kotlety. Plátky takto připraveného masa pokapejte olejem a uložte je do mísy, kde je nechte chvíli odležet.
2
Mezitím si připravte směs ze zakysaného zelí. Cibule nakrájejte najemno a osmažte ji na zbytku oleje. Když je zlatavá, přidejte na kolečka nakrájené klobásy a ty také krátce opečte.Nakonec přidejte pokrájené kysané zelí, prolisovaný česnek a kmín. Množství klobás a česneku není nijak závazné, záleží na tom, co máte rádi. Česnek ale doporučuji nevynechávat, dodá jídlu tu správou vůni!
3
Vše promíchejte a naskládejte na dno pekáčku. Pokud jste směs chystali na pánvi, kterou jde dát i do trouby (bez plastových držadel), nechte ji v ní, ušetříte si špinavé nádobí. Z odleželých kotlet slijte olej na pánev a kotlety na něm z obou stran orestujte dozlatova. Opečené maso pak naskládejte na směs kysaného zelí a klobásy (václavské, paprikové, liptovské… – celkem asi 250 g) a trochu této směsi dejte i navrch na kotlety.
4
Pekáček nebo pánev vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů (horkovzdušnou roztopte na 180 stupňů) a maso pečte asi 20 minut. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory omaštěné kouskem másla a posypané nasekanou pažitkou nebo petrželkou
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pajina
    pajina |

    16. 8. 2014 15:07

    :-* <3 vynikající,doporučuji... :-D

  • barbarons
    barbarons |

    13. 1. 2014 11:57

    Také jsem dala kysané zelí, parky, klobásky, atd...co se doma našlo...moc dobré to bylo :-) jak s bramborem tak s chlebem :-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    16. 1. 2012 10:50

    Vynikající, moc děkuji za recept, ten česnek v tom opravdu sedí...., klobásky jsem použila pikantní, k tomu opečený brambůrky na kostky, no paráda.... Zelí jsem dala kysané sterilované.