Kološvárské zelí II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřový perkelt vepřové maso podušené s cibulí, s lžící rajského protlaku, s mletou sladkou paprikou, s rajčetem a s
    • vejce
    • 200
      g vařená rýže
    • 400
      g kysané zelí
    • 0,4
      l kyselá smetana
    • 2
      ks vepřová klobása nožičky
    • 4
      ks kotlety
    • 3
      lžíce sádlo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kološvárské zelí je recept pro slavnostní příležitosti.
2
Připravíme si perkelt, vejce uvaříme natvrdo, klobásu nakrájíme na tenké plátky. Kotlety naklepeme, okraje nařízneme. Zelí udusíme do poloměkka. Rýži uvaříme ve slané vodě do poloměkka a scedíme ( 10 minut varu).
3
Do zapékací mísy vymaštěné sádlem, dáme vrstvu dušeného zelí, na ně vrstvu perkeltu, dále rýži, kousky sádla a plátky klobásy. Nakonec přijde zelí, na které položíme osolené a opepřené kotlety, zalijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě, až jsou kotlety dozlatova upečené a měkké.

Komentáře k receptu

  • marian
    marian |

    2. 7. 2013 09:48

    Hnus na způsob Babica