Knedlíky obojživelníci

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse nejdříve umícháme vejce se solí, moukou, krupičkou a solamylem, přidáme brambory a rohlíky nakonec. Těsto vyklopíme na vál posypaný hrubou moukou, vytvarujeme 4 podlouhlé knedlíky. Vaříme 1/2 hodiny. Tento recept jsem slyšela kdysi v rádiu. Už jsem ho mnohokrát darovala a všichni se shodli, že se povedou i tomu, komu se jinak knedlíky nevedou. Nikdy neprasknou a dají se dobře krájet. Knedlíky se jmenují obojživelníci asi proto, že nejsou ani bramborové ani houskové, hodí se k pečenému masu.

Komentáře k receptu

  • Radka
    Radka |

    13. 11. 2012 15:23

    At čtu jak čtu tak v popisu nejsou napsané žádné rohlíky ale v návodu ano s tím že je přidáme nakonec ale kolik?

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    12. 4. 2006 08:43

    Knedlíky jsou moc dobré, jen jsem musela přidat poměrně dost hrubé mouky navíc. Tak nevím, jestli mám malé lžíce nebo velká vejce. Jak má být těsto před vařením tuhé?

Další doporučené recepty: