Klechtanka z Bolatic

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: blami

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l voda
    • kmín
    • sůl
    • vegeta
    • 1
      kelímek smetana
    • špek trochu
    • 4
      ks vejce 3 - 4
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • brambory podle toho jak hustou polévku chcete

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme brambory a nahrubo rozšťoucháme.
2
Mezitím uvaříme osolenou vodu s kmínem a vegetou. Rozmícháme mouku s vodou a vlijeme. Promícháme za varu, aby se nám nepřisedlo na dno. Poté vmícháme smetanu, pokud chcete mít nakyslou chuť, dáte zakysanku. Opět provaříme.
3
Do této vřelé polévky vlijeme rozmíchaná vajíčka, po našem rozklechtané, proto klechtanka, už nevaříme a dobře promícháme. Přisypeme rozšťouchané brambory a vlijeme rozškvařený špek. Podáváme horké.
4
Já si tuto polévku zkracuji. Brambory vařím rovnou s kořením, pak rozšťouchám rovnou v polévce, přiliju smetanu, špek a nakonec vajíčka. Při podávání posypu petrželkou. A někdy ještě přidám kyselé zelí a klobásky a mám jednoduchou obměnu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • KaRa
    KaRa |

    7. 12. 2013 14:24

    Moc dobrá. An nedošlo na druhý chod, jak nám moc chutnala.

  • Blanka Michalíková
    Blanka Michalíková |

    5. 2. 2010 12:25

    Recept jsem získala od p. Marty Jarošové z Bolativ na Hlučínsku. Moc dobrý!!!!!! :-)))