Kedlubny podle babičky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kedlubna (Pro 2 osoby)
    • 2
      lžíce tuk
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 1
      lžička hladká mouka
    • 0,5
      lžíce ocet
    • 0,5
      lžíce cukr krupice
    • 2
      dl vývar Nebo horká voda
    • sůl
    • pepř mletý
    • kopr Na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kedlubnu(y) nakrájíme na malé kostky 1x1 cm a vložíme na pánev do 2 lžic másla na 5-8 minut, až trochu zhnědnou. Potom je zalijeme vývarem či vodou a dusíme pod pokličkou do změknutí a až se voda trochu odpaří. Ochutíme octem a cukrem a ochutnáme sladkokyselost. Mouku rozmícháme v jedné ze smetan a pomalu vléváme obě smetany na pánev za stálého míchání.
2
Když se objeví bubliny, provaříme ještě 3-5 minut. Dochutíme solí a bílým pepřem. A případně posypeme čertsvým nakrájeným koprem.
3
Podáváme s uvařenými brambory, které můžeme jednotlivě rozmačkat do smetanové omáčky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.