Kávový perník

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: aktija

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      vejce
    • 200
      g cukr
    • 0,3
      l černá káva
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 2
      dl mléko
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      prášek do perníku
    • 1
      lžička jedlá soda
    • citronová kůra
    • 0,5
      skořice
    • 100
      g ořechy
  • poleva
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce káva
    • 250
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce ušleháme s cukrem, pomalu přidáme kávu, olej, střídavě mléko s moukou, prášek do perníku, sodu, kůru, skořici a ořechy. Polotekuté těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 min. Po vychladnutí přelijeme polevou.
2
Poleva: v horkém mléce rozmícháme kávu, nalijeme na cukr a třeme, až je poleva hladká a lesklá.

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 |

    28. 11. 2010 21:49

    Ivo,přidej do polevy pár kapek oleje a nebude Ti praskat ;-)

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    29. 7. 2010 14:25

    Velice chválím tento moučník,za prvé pro jeho rychlost,s jakou jsem ho upekla a za druhé pro tu skvělou kávovou chuť,budu dělat častěji a přimlouvám se za vyzkoušení :-).1.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    26. 7. 2010 14:18

    Tento perník mi velice chutnal, je to příjemná změna s kávovou chutí, zvláště s tou kávovou polevou. Část cukru v těstě jsem nahradila medem. Do polevy jsem dala jen 200 g cukru a i tak to bylo dost sladké. Až teď jsem si všimla, že se má potírat polevou až vychladlá buchta (to jsem čtenář). Hotová poleva mi při krájení praskala, i když jsem nůž měla předtím nahřátý v teplé vodě. Mohlo to být tím, že jsem dávala polevu hned na teplou buchtu nebo dělám chybu někde jinde? Mohli by jste mi poradit? Díky. Ivana