Kapusta na husto

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Di

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kapusta
    • 5
      ks brambory Větších
    • mrkev Menší množství
    • květák Menší množství
    • kedlubna Menší množství
    • česnek
    • majoránka
    • cibule
    • hladká mouka
    • tuk Na jíšku
    • polévkové koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechnu zeleninu a brambory očistíme, rozkrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Vývar částečně slijeme (ale nevyléváme) a zeleninu s brambory rozmačkáme na nepříliš hustou kaši. Přidáme cibulkovou jíšku a povaříme, můžeme přilít trochu slitého vývaru. Okořeníme pepřem, majoránkou a rozetřeným česnekem, případně trochou polévkového koření.
2
Podáváme s pečeným nebo dušeným masem, případně s uzeninou. Vhodný je i rajčatový nebo okurkový salát. Já osobně mám kapustu na husto nejraději samotnou, druhý den ohřátou. Pokud nám zbyde slitý vývar, přidáme jej do zeleninové polévky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • brzdka
    brzdka |

    14. 11. 2012 10:41

    Chtělo to odvahu ochutnat, ale bylo to moc dobré :-)) Trošku jsem ten recept upravila podle toho co bylo doma a hodila jsem do toho místo kedlubny a květáku kousek petržele a celeru a vůbec to tam nevadilo :-)

  • MELORYM
    MELORYM |

    6. 8. 2011 14:34

    Bylo to moc dobré....s kapustou nemám příliš zkušeností a proto jsem byla zvědavá...sice "kaše" nevypadá příliš vábně,ale pochutnala si i naše vegetariánská návštěva.Servírovala jsem ji s mletým masem zabalené také v kapustových listech a s plněnými rajčaty a paprikami sýrem,vejcem a bylinkami zapečené na másle v troubě a rajčatovým salátem.Všem opravdu moc chutnalo.Děkujem

  • Milena K.
    Milena K. |

    12. 11. 2007 10:37

    Skvělé,moje maminka ji dělávala dietně tak,že zahustila jemně nastrouhaným bramborem,bez mouky,s uzeninou i bez!

  • JitkaH.
    JitkaH. |

    30. 12. 2006 14:50

    Moc dobré,vždycky jsme k tomu měli hovězí maso na štávě a chleba,jako dítko jsem to milovala..

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    5. 9. 2006 10:19

    Skvělé, díky. Já osobně to taky vidím spíš bez masa, rodinu budu muset masem nebo buřtíkem uchlácholit:-)))