Kapr pečený na sardeli

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plátek kapr
    • citronová šťáva
    • sůl
    • 2
      lžička rostlinný olej
    • 2
      dl vývar
    • sardelová pasta
    • 1
      ks žloutek
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Osušené porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 1/4 hodiny odležet. Osušíme je, osolíme, vložíme na teflonovou pánev s rozehřatým olejem a zvolna opékame po obou stranách. Vývar rozšleháme se sardelovou pastou, polovinou podlijeme porce a upečeme do změknutí. Pečené porce vyjmeme, do omáčky vlijeme zbylou sardelovou směs rozšlehanou se žloutkem, zvolna ji přihřejeme téměř k varu za stálého míchání a nalijeme ji na porce kapra, urovnané na talířích. Posypeme je usekanou petrželkou a podáváme.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.