Kapr na houbách

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg kapr Porcovaný
    • 1
      kg žampiony
    • 1,5
      dl rostlinný olej
    • sůl
    • 250
      g polohrubá mouka
    • mletá paprika
    • pepř mletý
    • citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájené houby podusíme na oleji, přidáme pepř. Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme ve směsi mouky a papriky. Na pekáček rozložíme podušené houby, na ně položíme kůží navrch obalené porce kapra.
2
Pečeme zhruba 30 minut tak, aby se na povrchu ryb udělala kůrka. Vypečenou šťávou kapra pokapeme a servírujeme.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Dana Křížová
    Dana Křížová |

    27. 9. 2007 11:39

    Tak jsme včera tento recept vyzkoušeli, ale místo kapra jsme měli amura a místo žampionů klasické houby. Nicméně to chutnalo báječně!

  • Markéta
    Markéta |

    10. 1. 2007 09:20

    podávat s bramborem?