Jihočeský bramborový bác

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g anglická slanina
    • 0,5
      ks veka
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžíce mléko
    • 2
      ks vejce
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • kmín
    • sůl
    • 4
      lžíce škvarky vepřové
    • sádlo na pekáč

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme mouku, vejce, posekané škvarky, mléko, česnek rozetřený se solí, pepř, kmín a podle chuti sůl. Veku nakrájíme na plátky a poklademe na dno sádlem vymaštěného pekáče.
2
Na ni rozetřeme bramborovou směs a povrch poklademe plátky anglické slaniny. Upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu

  • sarka
    sarka |

    3. 10. 2011 12:27

    jo mno ale to je dobrej recept haahhhahaah :-P :-P

  • alena
    alena |

    3. 10. 2011 12:26

    :'( jo no ghlavne ze je naky recept mno ahhahahh ale je to dobry hahahhhh :-D : :-D -D :-D :-D <:-) :-S ;-) :-* :-\ =-O

  • pavla
    pavla |

    3. 10. 2011 12:25

    recept nic moc mě nechutnal fuj :-S

  • pavla
    pavla |

    3. 10. 2011 12:17

    recept pecka :-* :-$ O:-) <:-) <3 :-))

  • pavla
    pavla |

    3. 10. 2011 12:10

    hlavně že je nějakí recept 8-) <:-)

  • pavla
    pavla |

    3. 10. 2011 12:08

    recept nic moc mohl bítz lepší :-S :-S

  • pavla
    pavla |

    3. 10. 2011 12:07

    :-$ recept je super byl moc dobrí

  • surovec
    surovec |

    24. 10. 2005 06:55

    litá bramborová těsta se obvykle pečou po předchozím vykynutí (přidává se droždí) - jinak je výsledkem produkto podobný kořeněnému betonu