Jihočeská kulajda II.

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      kg čerstvé houby
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks vejce
    • 4
      ks brambory
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce kopr
    • 2
      ks pepř mletý kuliček
    • 2
      ks nové koření kuliček
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      špetka kmín
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do 2 l vody dáme sůl, pokrájené houby, brambory, cibuli, kmín, kuličky koření a bobkový list. Vaříme do změknutí hub a brambor, vyndáme koření. Mouku a smetanu rozšleháme a nalijeme do polévka a povaříme. Vejce rozklepneme na misku a opatrně je vlijeme, aby zůstala celá, do vařící se polévky a povaříme. Přidáme kopr a dochutíme octem.

Komentáře k receptu

  • Bobinka
    Bobinka |

    30. 6. 2012 08:21

    asi ji dneska udělám :-\

  • Petulin310
    Petulin310 |

    15. 2. 2012 17:07

    Přesně tak jsem to udělala a polévka byla výborná !!!!

  • Petr
    Petr |

    20. 11. 2010 21:06

    já smíchávám dohromady:smetanu,mouku,kopr v misce a pak pomalu nalívám do odstavené polívky,aby se nesrazila.Nejlepší,kterou dělám. ;-)

  • michal jakouš
    michal jakouš |

    1. 3. 2010 12:39

    dát více kysané smetany

  • Jan Krejčí
    Jan Krejčí |

    1. 3. 2009 12:34

    Dělal jsem kulajdu podle tohoto receptu a byla moc výborná, jen bych doporučoval pro méně zručné, aby si před přidáním mouky a smetany přes síto vyndaly houby a brambory a pak smetanu spolu s moukou vlili do vody a elektrickým mixérem pořádně promixovali. Po té zpět vrátili houby a brambory. Já jsem to takto udělal a polévka byla krásně krémová a bez jediného žmolku. Ale je výborná