• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Jidáše
    Napište svůj komentář k receptu

    Jidáše

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.9
    hodnotilo: 33
    doba přípravy: 90 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jidáše
    Jidáše
    Jidáše
    Jidáše
    Jidáše
    Jidáše
    Jidáše
    Jidáše
    6fotografií
    Nahrát fotku
     

    Jidáše

    Suroviny

    10 porce
      • 1
        špetka sůl
      • 2
        ks vejce
      • 0,25
        l mléko
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • 1
        hrst rozinky
      • 500
        g polohrubá mouka
      • 1
        kostka droždí
      • 100
        g tuk
      • 1
        hrst mandle
      • 1
        lžíce cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Připravíme kvásek (200 ml vlažného mléka, rozdrobené droždí, lžíce cukru). Do mísy dáme mouku, rozehřátý tuk, cukr, žloutky a kvásek. Vařečkou vypracujeme vláčné těsto a přidáme rozinky nebo mandle. Necháme kynout.

    RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

    2
    Vykrajujeme kousky těsta, rukou uděláme válečky a stáčíme do tvarů. Potřeme bílky a pečeme v troubě do růžova. Při podávání mažeme medem.

    RADA: Velikonoční recepty a speciální tipy!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Jidášovy provazy

    Jidášovy provazy

    Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

    Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

    Jidáše - drobenkové

    Jidáše - drobenkové

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Dana
      Dana | 13. 4. 2017 21:07

      Tak nakonec dopadly naprosto ale naprosto DOKONALE! Udělala jsem na ně rumovo-medovo máslovou glazuru a k tomu sladký vanilkový dip Creme Anglaise a je to perfektní!

    • Dana
      Dana | 13. 4. 2017 18:06

      Právě je zkouším tak uvidíme jaká jsem hospodyňka :D

    • Pavla
      Pavla | 26. 3. 2016 17:46

      Výsledek sklidil úspěch, celý plech se snědl téhož dne. Těsto je sušší, ale dobře se s ním pracuje, i když mísení si vzal na starost synek. Horké jsem potřela medem, hezky se vsákl a chutnaly. Děkuji. :-)

    • Eva
      Eva | 25. 3. 2016 11:40

      Mléka je 200 ml nebo 1/4 lt? Je to dost tuhé s 200 ml.

    • Martin
      Martin | 24. 3. 2016 20:32

      Chutove super, jen ta cela kostka kvasnic je podle meho na 500g mouky moc - testo se tvarovalo super, ale kynulo a kynulo jak o zavod 8-) Jinak doporucuji..

    • Klára
      Klára | 2. 4. 2015 18:59

      Je to suchééééé a málo sladkééééé,ale s těstem se dobře pracovalo. 8-)

    • Lenka
      Lenka | 19. 4. 2014 15:29

      trouba na 210°C asi tak 10-15 minut

    • silvik T.
      silvik T. | 18. 4. 2014 19:34

      Dnes jsem dělala znovu a tentokrát použila správnou-polohrubou mouku.Pomazala po upečení pampel.medem a jsou krásné a výborné.

    • silvik T.
      silvik T. | 5. 4. 2014 14:23

      Vynikající a chutné Jidáše.Jen jsem si spletla mouky a použila hladkou :D .

    • Martina
      Martina | 30. 3. 2013 09:56

      Mám dotaz:Jak dlouho a při jaké teplotě mám péct?Alespoň tu teplotu,páč v mé plynové troubě to je celkem dobrodružné :)

    • Pavla
      Pavla | 22. 3. 2013 16:07

      Vynikající, vláčné těsto, chutnají skvěle.

    • simca
      simca | 22. 4. 2011 07:55

      je to strasne vinikajici a le je s tim docela piplacka miluji jidáše <3

    • Anonym
      Anonym | 6. 3. 2007 09:35

      nebo ještě lze potírat máslešm a rozpouštěným rumen

    • jJosefina K
      jJosefina K | 29. 3. 2006 14:56

      Upečené jidáše potírám směsí z 1 lžíce rozpuštěného másla a 3 lžic medu a sypu strouhaným perníkem - nebo potřený jidáš otočím namazanou stranou do misky s perníkem

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše
    Moučníky Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Mandle Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kefírové lívance

    Kefírové lívance

    Slavnostní špenátová roláda s lososem

    Slavnostní špenátová roláda s lososem

    Cibulačka se sýrem II.

    Cibulačka se sýrem II.

    Lovošská topinka

    Lovošská topinka

    Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

    Maso na gril nebo do trouby v…

    Alsaský jablečný koláč

    Alsaský jablečný koláč

    Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

    Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

    Citronovo-tvarohová buchta

    Citronovo-tvarohová buchta

    Vepřová panenka s bylinkovým pestem

    Vepřová panenka s bylinkovým pestem

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    43
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    40
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    36
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    34
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    29
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný po generace
    Halušky se zelím: Recept našich babiček předávaný…
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu: Květákové placičky či bramborová pánev
    Levné večeře do 100 Kč pro celou rodinu:…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    Rybová a Prachař na nože? Tohle se nemělo stát!

    AHA.cz Deník Aha! 14.4.2021

    Deník Aha! 14.4.2021

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Ženy.cz Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Tyhle čelenky ovládnou letošní sezónu! Pořídíte si je?

    Maminka.cz Milníky prvního roku: Kdy se má otáčet, lézt a kdy si sedne?

    Milníky prvního roku: Kdy se má otáčet, lézt a kdy si sedne?

    Reflex.cz Jurečka: Spolupráce s Piráty je jediná možnost, adopci dětí homosexuály odmítám, manželství chci ochránit

    Jurečka: Spolupráce s Piráty je jediná možnost, adopci dětí homosexuály odmítám, manželství chci ochránit

    E15.cz Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Místo chatky vyrostla vila se zahradou na střeše. Na pozemku se nevykácel jediný strom

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Jeřabina - sterilovaná
    Jeřabina - sterilovaná
    Jeřabiny v sirupu
    Jeřabiny v sirupu
    Ježatá kolečka
    Ježatá kolečka
    Jidáše
    Jidáše
    Jidáše - drobenkové
    Jidáše - drobenkové
    Jidáše - medové
    Jidáše - medové
    • Recepty.cz
    • Jidáše
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí