Jemný boubínský guláš

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřová plec
    • 60
      g rostlinný olej
    • 100
      g cibule
    • 15
      g mletá paprika
    • 3
      dl voda
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      g čerstvé houby nebo žampiony (nebo hrstka namočených sušených hub)
    • 5
      dl mléko
    • 250
      ml smetana
    • 40
      g hladká mouka
    • 100
      g paprikové lusky
    • 150
      g rajčata

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na menší kostky, na tuku dozlatova orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka.
2
Pak přidáme nakrájené houby, rozšlehané mléko se smetanou a moukou, povaříme asi 20 minut a vložíme na kostičky nakrájené čerstvé papriky a rajčata. Vše ještě chvíli povaříme a dochutíme.
3
Příloha: houskový knedlík, těstoviny, rýže.
4
Tento recept je z knihy - Nejlepší recepty a uvádím ho zde proto, že každý kdo ochutnal velice chválil.

Komentáře k receptu

  • venyss venyss
    venyss venyss |

    3. 9. 2009 10:47

    Omlouvám se,ale zapomněla jsem se pod tento recept podepsat, mohli byste to prosím doplnit? A ještě u receptů- Rychlý a dobrý švestkový koláč, Maso s cuketou.Děkuji.