Jednoduchý boršč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks červená řepa střední
    • 1
      ks mrkev menší
    • 1
      ks bílé zelí meněí hlávka
    • 1
      ks klobása dobrá
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 0,5
      kelímek šlehačka
    • 2
      l vývar nebo vody s bujonem - slepičí od Maggi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řepu a mrkev nastrouháme na hrubo a osmažíme na másle, zalijeme vývarem, přidáme pokrouhané zelí, na kostičky nakrájenou klobásu, celou cibuli a česnek (po uvaření je z polévky vyndáme), sůl, pepř.
2
Do hotové polévky vmícháme rozkvedlanou zakysanou smetanu se šlehačkou a necháme asi 1/2 hod. odstát, aby dostala tu správnou barvičku.

Komentáře k receptu

  • vendelna
    vendelna |

    30. 11. 2010 20:46

    mooc dobré a jednoduché. díky za recept! :-)

  • Alexandra Daňková
    Alexandra Daňková |

    9. 7. 2009 21:46

    tak jsem dnes polévku zkoušela udělat a vyšla my z toho zelňačka. A moc dobrá. Pravda je, že jsem do ní přidala ocet a cukr, ale byla fakt moc dobrá, i když jako boršč nechutnala.