Jednoduchá masová směs (nejen) se zelím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g vepřová plec (krkovice, kýta) nebo drůbeží maso
    • koření dle chuti: steakové koření, grilovací, tandoori masala...
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • olej na smažení
    • 200
      g hlávkové zelí
    • 120
      g červená paprika cca
    • 100
      g cibule (pórek) cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso pokrájíme na nudličky, okořeníme, promícháme s vejcem a solamylem a osmažíme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova. Po osmažení maso vyndáme stranou a do výpeku dáme zprudka smažit na nudličky pokrájené zelí, papriku a na klínky pokrájenou cibuli. Občas promícháme a ochutíme dle vlastní chuti (sůl, sojová omáčka, kořenící směsi) až po osmažení, aby se ze zeleniny neuvolnila předčasně voda a místo smažení se nezačala dusit. Do hotové zeleninové směsi přidáme osmažené masové nudličky, vypneme sporák, promícháme a podáváme.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, rýží nebo pečivem.

Komentáře k receptu

  • imaginative
    imaginative |

    13. 4. 2016 11:56

    Dala jsem koření Adžika a je to dobrota. Mňam