Jarní tvaroh s lupením

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinV

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček tvaroh
    • 200
      g bílý jogurt
    • 2
      stroužek česnek sekaný
    • 1
      hrnek vojtěška naklíčená
    • 0,3
      ks hlávkový salát
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks paprika - žlutá
    • 3
      ks ředkvička nakrájené na kolečka
    • pórek
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,3
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička alpská bylinná sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Naklíčíme vojtěšku, nebo ředkev, či použijeme jakékoliv jiné hotové zelené lupení podle chuti (rukola...).
2
V mixéru smícháme pomalu tvaroh s jogurtem, hořčicí a kořením, až se spojí.
3
Pak na maximální otáčky vmixujeme vojtěšku a česnek, až dostaneme hladký krém. Přidáme pórek a krátce promixujeme, aby z něj zůstaly malé kousky.
4
Ručně vmícháme oprané a na kousky nakrájené listy salátu.
5
Můžeme vmíchat i ředkvičky nebo na kostičky nakrájené papriky, pro barevný kontrast.
6
Kousky salátu nedovolí pokrm zhltat ve spěchu, což by také byla škoda ;-)
7
Tvaroh je výborný k plackám, bramborákům nebo jen k celozrnnému chlebu.

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    19. 6. 2007 09:33

    Mlask, včera jsem nechala vyrobit čtyřletou dceru ( a já byla kuchtík) a vážně jsme si pošušňali. Jenom pórek jsme nemixovali, ale jen najemno nakrájely, přidaly jsme ředkvičky a kousky ledového salátu a pak přišel manžel a skoro nám nezbylo :) Jěště jsme posypaly slunečnicovými a dýňovými semínky.

  • Airan
    Airan |

    20. 2. 2007 13:56

    Martine, tak tohle je podle meho gusta, dekuji za dobry napad.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    20. 2. 2007 12:48

    Martine,myslím,že ode dneška budu rodině přidávat kousky salátu do všeho jídla,aby nehltali rychle a já nemusela pořád něco chystat.Recept se mi líbí.