Jablkovo-hruškový koláč

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 0,5
      lžička sůl
    • 3
      ks jablka
    • 3
      ks hrušky
    • citronová šťáva Z jednoho
    • 200
      g smetana
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla, cukru, vajíčka a soli vypracujeme těsto. Dáme ho asi na hodinu do chladu. Těsto vyválíme/namačkáme do vymazené koláčové formy (dávka je pro průměr 26 cm), necháme vyšší okraj. Jablka a hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronou šťávou. Plátky ovoce střídavě rozložíme na těsto tak, aby se překrývaly. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 20 minut.
2
Mezitím si smícháme smetanu, žloutek a cukr. Po uplynutí doby koláč vyjmeme z trouby a na ovoce nalijeme smetanovou hmotu. Vrátíme zpět do trouby a necháme ještě 20-25 minut péct. Podáváme vlažný, posypaný moučkovým cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mili
    Mili |

    28. 8. 2012 14:35

    Jednoduchý,rychlý,skvělý.....doporučuji :-)

  • Lenka 1
    Lenka 1 |

    25. 9. 2011 16:33

    Chybí poměr cukru, dala jsem 100g a musela přisypat navíc hodně mouky, těsto se neskutečně lepilo. Chuť nebyla nejhorší, ale jedla jsem rozhodně lepší a k tomuto receptu se určitě už nevrátím :-).