Jablečný koláč na plech s drobenkou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Celce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Křehké těsto
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 150
      g hladká mouka
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 150
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
  • Drobenka
    • 50
      g máslo
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 50
      g moučkový cukr
  • Náplň
    • 8
      ks jablka
    • 2
      lžička meruňkový džem
    • 2
      ks bílek
    • 1
      lžíce tuzemák

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo pokrájíme na kostky a smícháme v míse se žloutky, moukou a cukrem. Přidáme špetku soli, těsto rukama zpracujeme a dáme v potavinové fólii do lednice.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

2
Těsto rozválíme na velikost přesahující plech. Plech vyložený pečícícm papírem na něj položíme a s válem převrátíme vzhůru nohama. Těsto vymačkáme do krajů plechu a skládáme jablka: Nejprve naházíme nějaké plátky jako podklad, poté do spirály přes sebe plátky tak, aby nebyl vidět podklad. Okraje těsta přeložíme přes krajní řadu plátků jablek a vše potřeme připravenou směsí a posypeme drobenkou. Dáme péct 30 minut na 170°C, dokud těsto nezačne na povrchu hnědnout.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.