Jablečný chlebík

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 75
      g moučkový cukr
    • 125
      ml smetana 33%
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 125
      ml mléko polotučné
  • Náplň
    • 120
      g cukr krystal
    • 50
      g rozinky
    • 0,0
      l calvados
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 3
      ks jablka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 160 °C, dno formy vyložte pečicím papírem, okraje bohatě potřete máslem.
2
Rozinky namočte do calvadosu.
3
Oloupaná jablka nakrájejte na tenké plátky a ty ještě na nudličky. Smíchejte s cukrem, skořicí a rozinkami.
4
Mouku prosejte do velké mísy s práškem do pečiva a solí, vmíchejte cukr.
5
Ve středu vytvořte důlek a vlijte do něj mléko a smetanu. Zpracujte na měkké těsto a na lehce pomoučeném válu vyválejte do obdélníku, který bude stačit na vyložení formy i její zakrytí.
6
Vyložte formu, doprostřed naskládejte jablka a překryjte těstem. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte asi 35 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout na mřížce. Sypejte moučkovým cukrem.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: