Italská smaženice

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: gruza.pavel

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks cibule menší
    • 3
      ks rajčata oloupaná
    • 100
      g anglická slanina , nebo špek.
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • oregáno
    • kečup
    • 100
      g tvrdý sýr
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpálený tuk naklademe cibuli na kolečka, spařená oloupaná rajčata na kolečka a na to plátky slaniny. Necháme přiklopené podusit. Poté jako další vrstvu rozklepneme vejce (sázená vejce), jedno vedle druhého. Vejce osolíme a opepříme, přidáme koření. Až se vejce téměř udělají, tak na ně nalejeme trochu kečupu a zasypeme sýrem. Smažíme až se rozpustí sýr (můžeme smažit opět přiklopené).
2
Smaženice se podává s uvařenými špagetami nebo jen s chlebem. Dobrou chuť!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    30. 10. 2010 15:52

    Jejda a já si pod pojmem "smaženice" představila houby + vejce....