Indické kuře podle Carmen Mayerové

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso řízek
    • olej
    • máslo
    • sojová omáčka
    • kari
    • sůl
    • hladká mouka
    • vývar
    • kurkuma mletá
    • smetana zakysaná
  • Příloha
    • rýže
    • mražená zelenina
    • olej
    • máslo
    • sojová omáčka
    • kari
    • chilli
    • sůl a pistáciové oříšky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí žízky naklepeme, trošičku osolíme a orestujeme na oleji s přepušťěným máslem do zlatova. Pak je pokapeme sojovou omáčkou a posypeme mletou kurkumou, karí a moukou. Přidáme trochu vývaru a nakonec smetanu. Příloha je zeleninová rýže. Nejlépe ve Woku si rozehřejeme olej spolu s přepuštěným máslem. Na to dáme mraženou zeleninu (podle zvyklosti), trochu sojovky, karí, chilli, ev. sůl, podusit společně s pistáciemi. Nakonec se do toho vmíchá uvařená rýže.
2
Je to opravdu vyjímečně dobré jídlo. Nepamatuji si již kdy to bylo, ale tento recept jsem získala z nějakého programu v televizi.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.