Hruškový krém s čokoládovou pěnou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks hrušky větší
    • 4
      ks citron
    • 150
      g cukr
    • 2
      žloutek
    • 4
      plátek bílá želatina bílá
    • 200
      ml smetana ke šlehání
  • Pěna
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 2
      vejce
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 4
      ks rybíz 4 střapečky na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Želatinu namočíme do studené vody. Čtyři hrušky oloupeme, rozkrájíme, pokapeme citronovou šťávou a osladíme čtyřmi lžičkami cukru. Dusíme je pod pokličkou asi 7 minut, pak je propasírujeme přes sítko.
2
Želatinu vymačkáme a rozpustíme v horkém hruškovém pyré. Žloutky a zbytek cukru vyšleháme do pěny a za stálého míchání přidáváme hruškové pyré. Smetanu ušleháme a opatrně vmícháme do tuhnoucího krému. Ten přendáme do misky, povrch uhladíme a dáme na dvě hodiny do chladničky.
3
Čokoládu rozpustíme na vodní lázni. Vejce a rum ušleháme ve vodní lázni do pěny a za stálého míchání přidáváme čokoládu. Během chladnutí směs několikrát promícháme.
4
Zbylé dvě hrušky rozpůlíme. Na kažou porci upravíme půlku hrušky, doplníme vychlazeným krémem, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme rybízem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.