Hovězí pečeně na víně

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdena z JM

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso osolíme, posypeme kořením, zasypeme nakrájenou kořenovou zeleninou a zalejeme vínem. Necháme min. 24 hodin uležet. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a ze všech stran prudce opečeme. Přidáme zeleninu, podlejeme vínem a upečeme do měkka. Měkké maso vyndáme, zeleninu umixujeme. Rozmixovanou zeleninu rozředíme vínem (pokud nám zbylo z marinády) nebo vodou na požadované množství, uvedeme do varu a zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně. Maso nakrájíme na plátky a vložíme prohřát do omáčky.
2
Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    15. 2. 2006 12:34

    mňam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    15. 2. 2006 10:09

    Výborný recept, dělám často, ale dávám červené víno a malinko přisladím. Je to taková pikantnější svíčková.

Další doporučené recepty: