Golden Cottage Pie

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MishaAtherton

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g dýně (Tuřín)
    • 30
      ml mléko Odstředěné
    • 0,5
      lžička muškátový oříšek
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks celer Na kousky nasekané
    • 350
      ml hovězí vývar
    • 40
      g ovesné vločky
    • 15
      ml worcestrová omáčka
    • 30
      ml rajský protlak
    • 200
      g mrkev
    • 2
      lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni oloupeme a zbavíme jadérek, nakrájíme na malé kostky. V hrnci s vařící vodou povaříme zhruba 12 minut. Scedíme a rozšleháme s mlékem a muškátovým oříškem. Na pánvi (bez oleje) osmahneme cibuli s mletým masem, dokud nám maso krásně nezhnědne. Přidáme celer a necháme ještě pár minutek. Poté přilejeme vývar, Worcesterhire omáčku, vločky a rajčatový protlak. Přiklopíme a vaříme za stálého míchání další 3 minuty. Vlijeme do pekáčku nebo jiné misky na pečení. Nastrouháme mrkev a dobře smícháme s rozmixovanou dýní, přelejeme přes maso.
2
Posypeme strouhankou a dáme do předem vyhřáté trouby (180 °C) tak na 30-35 minut. Povrch by měl mít krásně zlatou barvu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.