Francouzké brambory se šlehačkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 1
      balíček mražená zelenina
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g měkký salám
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • rostlinný olej
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájíme cibuli a měkký salám na kostičky. Rozpálíme na pánvičce olej a cibulku. Zeleninu a salám orestujeme. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a naskládáme osolené do pekáče. Prokládáme orestovanou směsí nakonec posypeme sladkou paprikou. Zalijeme smetanou a dáme do vyhřáté trouby zapéct na 30-45 minut. Nakonec můžeme zalít rozšlehanými vejci a jěště 15 minut zapékáme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva Kolčavová
    Eva Kolčavová |

    3. 9. 2009 19:15

    Rychlá, dobrá večeře. Před chvílí jsme dojedli a všem chutnalo.