Filé se zázvorovou omáčkou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filé zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom je osolíme, posypeme kari kořením a obalíme v mouce. Na oleji smažíme po všech stranách dozlatova. Poté filé vyjmeme a necháme v teple. Do oleje po smažení nasypeme nakkrájenou cibuli, osmahneme, přidáme zázvor, cukr, vmícháme smetanu, chvíli povaříme.
2
Filé polejeme omáčkou a podáváme s brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana Vencková
    Jana Vencková |

    7. 3. 2009 15:26

    Bezva recept, díky za tip. Dělala jsem k obědu, z tresky, kterou jsem obalila v hrubé mouce, jak to znám ze Středomoří. Ryba má pak křupavý "kabátek", víc nám to chutná. Do omáčky jsem nakonci dala lžíci majonézy s dijonskou horčicí a osolila, bylo to skvělé. Za jedna a zařazuji do oblíbených.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 7. 2007 12:57

    Čerstvý zázvor udělal divy, měla jsem kousek zatvrdlého sýru, přidala jsem, bylo všeho málo. díky Elča

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    20. 5. 2006 15:05

    Pochutnali jsme si. Je to opravdu výborné. Omáčku jsem ještě trochu ochutila solí a špetkou vegety. Jen toho musím udělat příště trochu víc, málem na mne nezbylo. díky za recept.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    17. 5. 2006 07:32

    Já čerstvý zázvor doma nemívám,ale vím jak je dobrý v jídle.Myslím,že by to rozhodně nic nepokazilo,kdyby jste ho použila..:o))

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    16. 5. 2006 21:20

    Chtěla jsem se zeptat, ten zázvor musí být mletý nebo bych mohla přidat čerstvý, nastrouhaný? Díky za odpověď. Ivana