Farvely - židovská kuchyně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z přísad vypracujeme co nejtvrdší těsto, sformujeme ho do koule a na struhadle s velkými otvory nastrouháme. Rozsypeme na utěrku a necháme vyschnout. Pokud chceme farvely použít, vaříme je ve slané vodě 10 minut.
2
Podáváme v polévkách, ale i jako samostatné jídlo polité tukem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • David M
    David M |

    2. 12. 2012 19:09

    Ano, farvely sú dobré po vysušení do zlatova upiecť v rúre a zaliať vývarom údeného (kurča pre košer) bravčové pre ostatných a nechať ho urobiť v rúre v kastroliku s pokrievkou a k tomu hovadzie maso dusené alebo rezeň hovadzí na strúhanke.

  • venyss
    venyss |

    11. 9. 2007 11:59

    My tomu říkáme strouhání. Drobení děláme ze stejných přísad,ale jako postup je jako u drobenky na koláč. V polévce také dobré.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    15. 2. 2006 13:50

    Na východe sa tomu hovorí aj papcun.

  • mon
    mon |

    2. 2. 2006 23:37

    Na Slovensku tomu hovoríme mrvenička :o)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    27. 1. 2006 14:04

    Našla som si váš recept, Nadenko. Zvyknem tarhoňu dusiť ako vy uvádzate, ale v rúre. Má potom peknú farbu dohneda. Ale tú druhú časť som nepoznala, určite urobím , vyzerá to výborne. Maďari majú fajn kuchyňu.

  • Naďa
    Naďa |

    27. 1. 2006 11:21

    již před drahným časem jsem sem zadala recept s názvem "Tarhoňa".Vyhledejte a uvidíte,že tahle tarhoňa,drobení nebo farvely,se dá využít k velmi jedlé a výtečné příloze.My tomu doma říkáme mana,protože je to fakt boží!

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    26. 1. 2006 15:18

    pro Vás Farvely ,u nás Drobení,myslím ,že na názvu nezáleží.....je to výborné do polévky...i když poslední dobou z lenosti raději vařím jáhly....jsou chuťově i vzhledově skoro stejné jako malé drobení (tarhoňa)....

  • monika novotná
    monika novotná |

    26. 1. 2006 08:11

    Jasně,už chápu,díky Terezko,špagety a kolínka jsou taky jedno těsto a přesto je to rozdíl. :o)

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    25. 1. 2006 12:39

    Tarhoňa sa robí aj u nás, je to to isté cesto, ale stúha sa na drobnom strúhadle , teda s najmenšími otvormi. Rozdiel je len vo veľkosti.

  • monika novotná
    monika novotná |

    25. 1. 2006 11:27

    neříká se tomu v Maďarsku tarhoňa?

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    24. 1. 2006 10:48

    Jeee...ja zacala cist z vrhu, uz to vim:-)))))) Cetla jsem, ze diky svemu slozeni a zakaz michani nektere suroviny (napriklad mleko s vejsi) dela z zidovske kuchyne jednu z nejzdravejsich i kdyz bohuzel malo popurarnich.