Dýňová polévka

moje hodnocení:

3,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg dýně dužina
    • 1
      l vývar
    • 0,5
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks mrkev
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      ks cibule
    • 30
      g máslo
    • pepř mletý
    • sůl
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • 1
      lžíce kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a povaříme ve vývaru spolu s bobkovými listy celým pepřem doměkka. Dýňovou dužinu nakrájíme na kostky. Na másle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme dýni, orestujeme a zalijeme vývarem.
2
Přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme as 15 minut, až se dýně začne rozpadat. Část pak v polévce rozmačkáme. Ochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do talířů a do každého dáme lžíci smetany a posypeme sekaným koprem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.