Dýňová nádivka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek dýně nadrobno nakrájená (hrnek = 250 ml)
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      hrnek cibule nadrobno nakrájená
    • 1
      hrnek celer nadrobno nakrájený
    • 0,3
      hrnek tymián nakrájený, čerstvý
    • 0,3
      hrnek šalvěj jemně krájená
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      hrnek veka (alespoň 1 den stará)
    • 1
      ks vejce
    • 0,3
      hrnek drůbeží vývar
    • 250
      ml petržel na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýně: předehřát troubu na 210 °C. Dýni nakrájet na několik větších kousků, dát na plech a péci do měkka (asi 30 minut). Nechat vychladit, sloupnout kůru a nakrájet na drobno.
2
Nádivka: předehřát troubu na 180 °C. Ve větším kastrolu rozpustit 2 lžíce másla, přidat cibuli, celer, tymián a šalvěj a podusit do měkka (asi 5 minut), ochutit solí a pepřem. Veku nastrouháme na velmi hrubém struhadle, dáme do mísy, přidáme 1 lžíci másla, rozšlehané vejce, přidáme dýni a dobře promícháme, pak zalijeme vývarem a opět dobře promícháme. Přendáme do pekáčku nebo zapékací mísy a pečeme 45 minut.
3
Upečenou krájíme na čtverce a posypeme sekanou petrželí. Kdo nemá rád opečenou nádivku, může s ní naplnit krůtu nebo kuře.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: