Dýňová krémová polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na troše olivového oleje osmahmeme dvě kávové lžičky mixovaného zázvoru, přidáme indické koření a po chvilce přisypeme na kousky nakrájenou dýni - i se slupkou, mrkev a brambory. Vše chvíli smažíme, zalijeme vodou a vaříme alespoň 30 minut, ale lépe cca 45 minut. Po prochladnutí rozmixujeme ponorným mixerem. Podle chuti přidáme med a smetanu - polévka by měla být krémová, ale ne smetanová. Je možno dosolit a opepřit. Pokud je ale koření čerstvé, nedoporučuji solit a pepřit.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Dýně Koření Med Mrkev Olivový olej Smetana Zázvor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    26. 7. 2011 22:11

    Jako v NY :-))

  • kefka
    kefka |

    22. 12. 2010 18:06

    Dala jsem kari, co mám dovezené z Indie, je jiné než se prodává tady a bylo to vynikající, jen jsem se bála medu, snad příště budu mít víc odvahy ;) do talíře jsem nandala se zakysanou smetanou a řeřichou..Obávám se, že se zítřka ten velký hrnec polévky nedožije :D

  • Andrea Bolfíková
    Andrea Bolfíková |

    16. 5. 2007 13:04

    misto smetany (nebyla v lednici :-)) jsem dala taveny syr + trochu mleka a koreni jen kari,zel.masox. a muskatovy orisek a je to mnam

  • Lucka
    Lucka |

    2. 11. 2006 09:38

    Ja ji delam podle spanelskeho receptu- dyne, 2 brambory, 1 cibule, bily pepr, sul, olivovy olej, smetana, maslo- dyni, brambory, cibuly + olej, sul pepr uvarit do meka, nechat vodu jen aby prikrilo suroviny, rozmixovat, pridat smetanu a maslo.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 11. 2005 12:33

    dobra varianta je taky garam masala jako koreni do polevky

  • Anonym
    Anonym |

    29. 10. 2005 19:24

    Je to celkem dobrý,ale moc jsem to překořenila

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    12. 9. 2005 12:31

    Dala jsem zazvor a pak kari a polevka byla vynikajici. Muzu vsem doporucit, a navic pokud ma nekdo vic dyni a nevi jak je zpracovat, tak uvarte polevku ve vetsim mnozstvi, rozmixujete (bez smetany), dejte do sklenic a zavarte. Pak staci vzdycky jen ohrat, pridat smetanu a skvelou polevku mate po cely rok. Takze i dalsi napad pro maminy, co davat detem na koleje. Ja si takhle loni zavarila sklenice rajske polevky a jen se po ni zparasilo.

  • Ida Brejchova
    Ida Brejchova |

    11. 9. 2005 21:51

    Me se to kari moc nezda, k zakladu bych pridala cibuli a hotovou polevku bych podavala bud s uzenym lososem nebo se scampi.......lahodne!!!

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    6. 9. 2005 12:12

    Kari má podobné složení - tedy také hořčičné semínko a koriandr, dále i kurkuma.P.S.nechápu, proč se mi předešlý příspěvek zobrazil jako anonym.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 9. 2005 12:09

    Já bych dala kari.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    6. 9. 2005 10:33

    Zkuste směs kmínu, koriandru, hořčice, skořice, zázvoru a citrónové dužiny.

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    6. 9. 2005 10:30

    Mate prosim nejakou presnejsi predstavu o indickem koreni?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: