Dušené jehňátko

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MishaAtherton

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 500
      g jehněčí maso
    • 2
      ks cibule
    • 5
      ks brambory
    • 1
      lžička tymián
    • 1
      lžíce petržel
    • 1
      kostka vývar jehněčí
    • 25
      g máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozehřejeme troubu na 160 °C. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme jehněčí, dokud není slabě hnědé. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, cibuli též. Do kastrolu (cca 2 litry) klademe vrstvu jehnčího, cibule a brambor. Jednotlivé vrstvy osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a petrželkou. Zakončíme tlustou vrstvou brambor. Vlijeme jehněčí vývar tak, aby dostatečně zakryl vrstvu brambor. Na závěr posypeme na kostičky nakrájeným máslem. Zakryjeme a pečeme v troubě zhruba 30 minut. Poté odklopíme a dopékáme nepřiklopené další 2 a půl hodiny.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.