Dušená mrkev na česneku

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mrkev - očištěná
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 2
      lžíce olej
    • sůl
    • 2
      lžíce máslo 1 -
    • posekané bylinky - čerstvé, dle chuti (petrřelka, pažitka...)
    • zeleninový vývar nebo bílé víno na podlití

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zlehka orestujeme na kolečka nebo nudličky pokrájenou mrkev, ke konci přidáme orestovat i nasekaný česnek, pak podlijeme pár lžícemi vývaru nebo vína, osolíme a pod poklicí dusíme doměkka, tekutinu necháme téměř vydusit.
2
K horké česnekové mrkvi přidáme máslo, které necháme již bez vaření rozpustit, vmícháme bylinky a podáváme buď jako přílohu k masu nebo jako hlavní vegetariánský chod k bramborové příloze.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    29. 10. 2015 11:50

    Výborná!