Drůbeží knedlíčková polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      l mléko
    • sůl
    • 25
      g máslo
    • 125
      g polohrubá mouka
    • muškátový oříšek
    • 2
      ks vejce
    • 400
      ml drůbeží vývar
    • 2
      lžíce sherry
    • 1
      svazek kerblík a pažitka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko svaříme s trochou soli a máslem. Přidáme mouku a muškátový oříšek a mícháme tak dlouho, až se těsto odděluje od sebe. Poté kastrol sejmeme z plotny a do těsta postupně vmícháme vejce. Zahřejeme drůbeží vývar a sherry.
2
Z těsta odkrajujeme 2 lžičkami namáčenými ve studené vodě malé knedlíčky, které necháme v horkém vývaru asi 10 minut táhnout. Nakonec do polévky přidáme nasekané bylinky a podáváme se slaným pečivem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.