Dršťková polévka z hub

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: sopko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g houby (hlíva ústřičná nebo václavky)
    • 1
      ks cibule větší
    • 1
      lžíce majoránka vrchovatá
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 0,5
      lžička pepř mletý
    • sůl
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce olej necelá
    • 120
      g anglická slanina nebo tučný anglický bůček
    • 1500
      ml vepřový vývar nebo vody a 2 kostky masoxu
    • 1
      lžíce polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kastrolu si na lžíci oleje rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky a na ní osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli do světlehněda. Přidáme houby nakrájené na proužky (jako "drštky"), trochu podlijeme vodou nebo vývarem a zvolna houby dusíme 10 - 20 minut do poloměkka (podle druhu a tuhosti).
2
Potom zaprášíme mletou paprikou (v případě, že použijeme vodu s masoxem, posypeme i nahrubo nasekanými kostkami masoxu), promícháme, zaprášíme moukou (nebo zalijeme moukou rozmíchanou v trošce studené vody), krátce osmahneme a zalijeme zbylým horkým vývarem nebo vodou. Opět dobře promícháme, osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek, majoránku a ještě asi 5 minut povaříme.

Komentáře k receptu

  • ugg bailey button
    ugg bailey button |

    19. 9. 2013 05:26

    lets on whether Martin just thinks he’s a vampire or actually is one. jordan 5 for sale ugg bailey button http://www.anton-kerler.co.uk/ ugg bailey button http://www.anton-kerler.co.uk/

Další doporučené recepty: