Do mísy dáme žloutky, cukr a vanilín, utřeme do světla a přidáme změklé máslo. Může být částečně rozehřálé. Potom přidáme kysanou smetanu, šlehačku nebo mléko. Pokud se dává kysaná smetana a je hustší, můžeme přidat trošičku mléka či smetany. Pokud nemáme mléko ani smetanu, můžeme přidat vodu.
2
Z bílků uděláme pevný sníh, který budeme postupně přidávát do vyšlehyných žloutků. Nejprve dáme lžíci, kterou do těsta zabalíme (přeléváme těstem). Přidáme 1-2 lžíce mouky, do které přisypeme kypřící prášek. Poté přidáme zbytek sněhu a po částech mouku. Pokud máme těsto hotové, tak už jen záleží na vás, co do něj přidáte. Můžete přidat jahody na kousky a borůvky nebo něco jiného, Nasekanou čokoládu, ovoce, kandované ovoce, oříšky, ořechy, kokos a cokoliv jiného. Já mám nejraději - čokoláda, borůvky a jahody. Nebo jen čokoládu. Můžete smíchat cokoliv a vždy to bude výborné!
3
Chci ještě upozornit, že tato buchta se nedělá na plech. Byla by příliš nízká. Děláme ji do forem - srdce, obdélník apod. (ne bábovka). Dejte ji péci na 200-210 °C. Pečte deset minut a pak přikryjte papírem. Pečte dle potřeby - záleží na ingrediencích. Pokud dáváte zmrzlé ovoce, udělejte řidší těsto. Pokud kompotované přidejte maličko šťávy.
4
Je to opravdu výborný dort. Pokud chcete, nedávejte nic, udělejte jen korpus a promažte krémem. Povrch polijte čokoládou. Takže je to ORIGINÁLNÍ RECEPT!
Velice povedený recept (a to jsem měla jen polohrubou mouku, s hladkou je to učitě ještě lepší). Přidala jsem kompotované jahody a jablko na kostičky, povrch jsem posypala plátky mandlí. Jen spíše doporučuji péct to mírněji alespoň ze začátku (asi 170°C). Tím, že každý přidá něco jiného se opravdu koláč může při vyšší teplotě rychle připéct (tak jako mě). Hodnotím za 1!!
Mefinka Mefinka
|23. 4. 2007 12:59
Tento dort nemá chybu. Dělala jsem na sobotu na jednu oslavu. Přidala hrstku nastrouhaných lístkových ořechů, čokoládové lupínky do těsta. Po vychladnutí jsem rozpůlila, potřela meruňkovou marmeládou a celý dort polila čokoládou. Vážně lahůdka. Olizovali se i ti, co na sladké moc nejsou... A to je opravdu už co říct!!! :-)
Barbora Polakova
|31. 1. 2006 20:50
Velmi dobre!!!Spravila som to ako korpus a naplnila kremom a ananasom.Davam za 1.
Anonym
|4. 12. 2005 21:55
Jeden z mala receptov do ktoreho ide hladka muka,zijem totizto v zahranici a ina muka tu neexistuje.Tak by som to velmi rada vyskusala,ale tolko tej slahacky?